Už jsi ochutnala cheesecake? Jednoduchý a rychlý recept!

12. june 2013 at 19:19 | Lea Jennifer |  Food

Cheesecake se vzhledově spíše než dortu podobá koláči a tvoří ho dvě vrstvy - spodní krusta, která je z rozdrcených máslových sušenek a rozpuštěného másla, a pak tvarohová vrstva. Kombinací těchto vrstev vznikne úžasná a nezaměnitelná chuť, kterou si každý zamiluje! :) Existuje jak pečená, tak nepečená varianta a já dnes přináším tu pečenou :)

Potřebujeme:
  • 2 balení máslových sušenek (Bebe, Opavia)
  • 50 gramů rozpuštěného másla
  • 350 gramů sýru Philadelphia (poměrně hůře dostupný, ve většině receptech můžeš nahradit lučinou, mascarpone, nebo tvarohem)
  • 120 gramů cukru
  • skořice
  • 3 vejce
  • lžičku citrónové šťávy
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 zakysané smetany
  • špetku soli
Nejprve si připravíme zmíněnou sušenkovou krustu. Všechny sušenky rozdrť a smíchej je s rozpuštěným máslem (nezalekni se, nebude ti to držet při sobě). Tuto směs nasyp do formy (není třeba vymazat) a zarovnej ji. Na tento základ pak přijde směs z lučiny (případně tvarohu/Philadelphie/mascarpone - zkrátka co sis zvolila), cukru, vajec, soli a citrónové šťávy. Vršek opět hezky zarovnej a nech péct dvacet minut na 200 stupňů. Mezitím si připrav vrchní krém ze zakysaných smetan, vanilkového cukru a špetky soli. Po vyndání z trouby posyp cheesecake skořicí a zalij připraveným krémem. Troubu nevypínej, pouze zvyš teplotu na 210 stupňů a nech zapéct ještě dalších 5 minut. Po upečení nech cheesecake odležet nejlépe až 12 hodin, abys vychytala tu úžasnou chuť :) Dozdobit ho můžeš karamelem, čokoládou, mandlemi, ochuceným sirupem nebo ovocem - doporučuji jahody.
Dobrou chuť! :)
 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 Mrs.Anet Mrs.Anet | Web | 12. june 2013 at 21:11 | React

Měla jsem ho už párkrát a hrozně mi chutnal. Nesjpíš ho vyzkouším ukuchtit! :-)

2 Dark Sayu Dark Sayu | Web | 16. june 2013 at 17:48 | React

to vypadá dobře, asi zkusím :D

3 *Vanessa *Vanessa | Web | 18. june 2013 at 11:56 | React

cheesecake miluji ale vždy jen v cukrárně Olies, protože se bojím, že mě by se nepovedl =D

4 Janule Janule | Email | Web | 18. july 2013 at 6:02 | React

Přítel mi o víkendu v Tchibu ukazoval cheesecake a že by si ho hrozně přál, ale je to hroznej žrout, pochybuju, že by vydržel čekat 12 hodin! =oD Ale určitě to někdy zkusím.

5 Vendy Vendy | Web | 19. july 2013 at 22:19 | React

Tohle asi vyzkouším, receptík vypadá lahodně.

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement